Skolebarnas matmuffins

Skolebarnas matmuffins

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Matmuffins med skinke og vårløk. Populær skolemat å ha med i sekken. 1 porsjon gir 6 store eller 12 små muffins.

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 250 °C. Finn frem muffinsformer og eventuelt muffinsbrett.
Skjær smør i terninger. Bland mel, bakepulver, salt og smør i bollen til en food processor. La maskinen gå til alt er blandet.
Tips: Hvis du ønsker grove matmuffins, bytter du bare ut halvparten av melet med grovt sammalt hvete.
Tilsett melk og bland alt sammen til en deig. Skjær skinke i tynne strimler og finhakk vårløk. Riv ost. Bland i røren.
Tips: Vårløk kan eventuelt erstattes med purreløk.
Fordel deigen i muffinsformer og eventuelt muffinsbrett. Riv Norvegia ost og strø over.
Stek midt i ovnen, i 15-20 minutter for store muffins og 12-15 minutter for små. Avkjøl på rist.
Tips: Du kan variere innholdet i matmuffinsene med nesten hva som helst. Prøv for eksempel finhakket paprika, eller tilsett marinererte soltørkede tomater som er finstrimlet, sammen med sorte oliven i skiver.