Sjørøverskute

Sjørøverskute

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Denne kaken er kjempepopulær i bursdagsselskaper!

Fremgangsmåte

Verdens beste sjokoladekake
1) Kok opp smør og vann. Trekk kjelen av platen, og tilsett resten av ingrediensene. Visp alt godt sammen og hell røren i en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken ved 180 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken.
2) Rør smør og melis mykt til sjokoladekremen. Ha i egg og kakao.
3) Lag gelé som anvist på pakken. Sett kaldt til den såvidt begynner å stivne. Rør i geleen, så den blir litt knudrete. Rør eventuelt lett inn noen dråper blå farge.
4) Del kaken i tre lengder (1, 2 og 3 i diagrammet under). Skjær av to trekanter (A og B) foran på del 1 og en 5 cm lang bit bak (C).
5) Dekk resten av del 1 med sjørøverkrem og legg den på fatet med den rette enden nærmest fatkanten. Skjær av to trekanter (D og E) på del 2 og legg del 2 oppå del 1, slik at de rette kantene bak er rett over hverandre.
6) Dekk med sjørøverkrem. Sett del C bakerst på skuta til ”salong” og legg trekantene A og B sammen på baugen. Form en firkant av del D og E. Lim dem sammen med sjørøverkrem og sett den på dekk som ”styrhus”. Renskjær kaken i baugen.
7) Dekk hele skuta med sjørøverkrem. Træ seilene på trespidd og pynt skuta som bildet foreslår. Anrett geleen som vann rundt skuta.
8) Del 3 kan pyntes med resten av sjokoladekremen, og bli en ekstra kake.