Kjøttbollegryte med kikerter og spinat

Kan vi friste med en gryterett fylt med saftige kjøttboller, kikerter, spinat og masse andre gode grønnsaker? Dette er en perfekt alt-i-ett-middag for hele familien, som gjerne kan serveres med potetstappe.

40-60 min
Enkel
Kjøttbollegryte med kikerter og spinat

Slik gjør du

    1. 1
      Stek pancetta/bacon i en gryte med litt olje til det begynner å bli sprøtt. Løft det ut av gryta så lenge (la alt fettet være igjen).
    2. 2
      Tilsett løken og la den frese et par minutter under omrøring. Ha i paprika, gulrøtter og sopp, og la alt surre sammen i 5–10 minutter. Tilsett tomater, kyllingkraft og fløte.
      La det hele småkoke sammen til grønnsakene er møre.
    3. 3
      Sil av laken på kikertene og skyll dem godt i kaldt vann. Ha kikertene og kjøttbollene over i gryta. La gryta trekke videre til kjøttbollene er gjennomvarme (eller stek kjøttbollene i en stekepanne eller i ovnen før du har de over i gryta). Rør til slutt inn spinat og dryss over pinjekjerner.
    4. 4
      Rens og del hjertesalaten i smale kløfter. Visp sammen sennep, sitronsaft, honning og olivenolje. Smak til med salt og pepper, vend dressingen sammen med salaten og dryss over litt revet parmesan.
    5. 5
      Serveres med focaccia og sidesalat som ekstra tilbehør.
      Tips!

      Denne retten inneholder ca. 1200 g grønt.