Kjøttboller med bakt betesalat

Ovnsbakte beter, kjøttboller og smuldret feta med sprø valnøtter gir en fargerik, smakfull og mettende salat. Perfekt som både lunsj og middag!

60+ min
Enkel
Kjøttboller med bakt betesalat

Slik gjør du

    1. 1
      Varm ovnen til 200 grader. Skrell betene og del dem i jevne kløfter eller biter, skrell og del løken i båter.
    2. 2
      Bland beter, løk, eddik og olje i en passende ildfast form (pass på at formen ikke er for stor, betene bør ligge tett i tett). Krydre med salt og pepper og vend alt lett sammen. Dekk formen med aluminiumsfolie og bak betene i ca. 45 minutter, eller til de er helt møre. Fjern folien det siste kvarteret.
    3. 3
      Grovhakk valnøttene og rist dem gylne i en tørr, varm stekepanne. Visp sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper.
    4. 4
      Stek kjøttbollene til de er gjennomvarme.
    5. 5
      Fordel beter, rucculasalat, fetaost og kjøttboller på to tallerkener. Drypp over dressing og dryss over valnøtter og gressløk.