Spicy linsesuppe med gulrot og kylling

Varmende og full av smak! Denne spicy linsesuppen med kylling og gulrot er perfekt på kjølige dager. Server gjerne med godt brød til.

40-60 min
Enkel
Spicy linsesuppe med gulrot og kylling

Slik gjør du

    1. 1
      Skjær kyllingen i strimler og krydre med salt og pepper. Varm opp olje i en kasserolle eller gryte og brun kyllingen lett i noen minutter til den får litt farge. Løft kyllingen opp av gryta og legg til side så lenge.
    2. 2
      Ha litt mer olje i kasserollen om nødvendig og fres løken myk og lett gyllen. Tilsett hvitløk, ingefær og chili og fres videre under omrøring i ett minutt. Ha i karri, paprika og chiliflakes/pulver og la alt frese videre i 30 sekunder. Tilsett gulrøtter, knuste tomater og kraft.
    3. 3
      Kok opp og la suppen småkoke under lokk i ca. 20 minutter.
    4. 4
      Skyll linsene godt og ha de over i suppa, kok videre i ca. 5 minutter (eller til gulrøttene er helt møre). Kjør suppa raskt med en stavmikser, men la det fortsatt være igjen noen hele linser og biter av gulrøtter. Rør inn matfløte eller kokosmelk, og smak til med salt, pepper og noen gode dråper sitron- eller limesaft.
    5. 5
      Tilsett den stekte kyllingen og la den bli gjennomvarm før servering.
      Topp med koriander eller persille.
      Tips!

      Denne retten inneholder ca. 800 g grønt.