Pannestekt torsk

Pannestekt torsk, ovnsbakte rotgrønnsaker og smørsaus med frisk sitrus gjør dette til en rett som både er lett å lage og skikkelig god å spise.

60+ min
Middels
Pannestekt torsk

Slik gjør du

    1. 1
      Varm ovnen til 200 grader. Skrell og skjær grønnsakene i jevne biter og kløfter. Legg alt utover et stekebrett med bakepapir eller bruk en ildfast form. Tilsett knust hvitløk, honning og olje.
    2. 2
      Krydre med salt og pepper og vend alt godt sammen. Bak grønnsakene midt i ovnen til de er helt møre, ca. 40–45 minutter. Vend litt rundt på grønnsakene underveis i stekingen.
    3. 3
      Lag smørsausen.
    4. 4
      Tørk fiskestykkene med litt kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper.
    5. 5
      Varm en stor stekepanne med litt nøytral olje. Stek torsken over høy varme i 2­­–3 minutter på hver side, ha gjerne en god klatt med smør i pannen underveis i stekingen.
  1. Enkel smørsaus:

    1. 1
      Kok opp fløte og la den koke inn til halv mengde. Skru ned varmen og pisk inn smør i små terninger, litt etter litt.
    2. 2
      Smak til med sitronsaft, salt og pepper, sausen skal være litt syrlig. Tilsett urter rett før servering.
    3. 3
      Server pannestekt torsk med bakte grønnsaker og smørsaus.