Pannestekt torsk
Pannestekt torsk, ovnsbakte rotgrønnsaker og smørsaus med frisk sitrus gjør dette til en rett som både er lett å lage og skikkelig god å spise.
60+ min
Middels
Slik gjør du
- 1Varm ovnen til 200 grader. Skrell og skjær grønnsakene i jevne biter og kløfter. Legg alt utover et stekebrett med bakepapir eller bruk en ildfast form. Tilsett knust hvitløk, honning og olje.
- 2Krydre med salt og pepper og vend alt godt sammen. Bak grønnsakene midt i ovnen til de er helt møre, ca. 40–45 minutter. Vend litt rundt på grønnsakene underveis i stekingen.
- 3Lag smørsausen.
- 4Tørk fiskestykkene med litt kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper.
- 5Varm en stor stekepanne med litt nøytral olje. Stek torsken over høy varme i 2–3 minutter på hver side, ha gjerne en god klatt med smør i pannen underveis i stekingen.
- 1
Enkel smørsaus:
- 1Kok opp fløte og la den koke inn til halv mengde. Skru ned varmen og pisk inn smør i små terninger, litt etter litt.
- 2Smak til med sitronsaft, salt og pepper, sausen skal være litt syrlig. Tilsett urter rett før servering.
- 3Server pannestekt torsk med bakte grønnsaker og smørsaus.
- 1