Opp-ned appelsinkake

En enkel og smakfull kake der sitrusskiver bakes i karamell og blir et fint lokk når kaken vendes. Server med pisket krem til.

60+ min
Middels
Opp-ned appelsinkake

Slik gjør du

    1. 1
      Varm ovnen til 180 grader. Kle en rund springform, 20–22 cm i diameter, med bakepapir i bunnen og langs med sidene.
    2. 2
      Smelt 80 g sukker til lys karamell i en liten kasserolle, tilsett smør, rør godt og hell karamellen over i formen.
    3. 3
      Vask appelsinen og klementinene nøye i lunkent vann og skjær dem i tynne skiver – jo tynnere, jo bedre. Legg skivene jevnt utover i formen.
    4. 4
      Visp smør, rømme og revet appelsinskall luftig. Tilsett sukkeret og visp videre til lyst og luftig.
    5. 5
      Tilsett ett og ett egg, visp godt mellom hvert egg du tilsetter.
    6. 6
      Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker. Rør det tørre inn i røren vekselsvis med appelsinsaften.
    7. 7
      Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i ca. 40 minutter, sjekk med en kakestikke om kaken er gjennomstekt. Avkjøl på rist.
    8. 8
      Fjern kakeringen og papiret på siden. Vend kaken over på et serveringsfat og løft av bunnen på formen før du forsiktig drar av papiret.
    9. 9
      Server gjerne med pisket krem, pisket rømme eller vaniljeis til.