Fiskepudding-grateng med råkost

Lag noe barna vil like! En klassisk grateng med fiskepudding og makaroni, servert med frisk råkostsalat og smeltet smør eller eggesmør.

40-60 min
Enkel
Fiskepudding-grateng med råkost

Slik gjør du

    1. 1
      Varm ovnen til 220 grader.
    2. 2
      Kok makaronien etter anvisning på pakken. Skjær fiskepuddingen i terninger.
    3. 3
      Smelt smøret til sausen i en ­kasserolle, rør inn melet og la det frese under omrøring i et lite minutt. Spe med melken mens du hele tiden visper for å unngå klumper. Kok opp og la sausen småkoke i minst 5 minutter, smak til med salt og pepper.
    4. 4
      Rens og snitt purren i ringer. Fres purren raskt i en varm stekepanne med litt olje til purren mykner.
    5. 5
      Bland fiskepudding, makaroni, hvit saus og purre i en bolle. Hell ­blandingen over i en passende ildfast form, dryss over brødet og fordel smør i små terninger. Stek gratengen midt i ovnen i ca. 25 minutter, eller til overflaten er gyllen og sprø.
    6. 6
      Finsnitt kålen og skrell og riv gulrøttene til råkostsalaten. Tilsett sitron- eller appelsinsaft, en liten klunk med olje og en klype salt. Dryss over litt hakket persille til pynt.
    7. 7
      Serveres gjerne med sitronbåter til å presse over og smeltet smør eller eggesmør.
      Tips!

      Denne retten inneholder ca. 550 g grønt.