Fiskepudding-grateng med råkost
Lag noe barna vil like! En klassisk grateng med fiskepudding og makaroni, servert med frisk råkostsalat og smeltet smør eller eggesmør.
40-60 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Varm ovnen til 220 grader.
- 2Kok makaronien etter anvisning på pakken. Skjær fiskepuddingen i terninger.
- 3Smelt smøret til sausen i en kasserolle, rør inn melet og la det frese under omrøring i et lite minutt. Spe med melken mens du hele tiden visper for å unngå klumper. Kok opp og la sausen småkoke i minst 5 minutter, smak til med salt og pepper.
- 4Rens og snitt purren i ringer. Fres purren raskt i en varm stekepanne med litt olje til purren mykner.
- 5Bland fiskepudding, makaroni, hvit saus og purre i en bolle. Hell blandingen over i en passende ildfast form, dryss over brødet og fordel smør i små terninger. Stek gratengen midt i ovnen i ca. 25 minutter, eller til overflaten er gyllen og sprø.
- 6Finsnitt kålen og skrell og riv gulrøttene til råkostsalaten. Tilsett sitron- eller appelsinsaft, en liten klunk med olje og en klype salt. Dryss over litt hakket persille til pynt.
- 7Serveres gjerne med sitronbåter til å presse over og smeltet smør eller eggesmør.Tips!
Denne retten inneholder ca. 550 g grønt.
- 1