Varm klementin- og fennikelsalat
Lag en smakfull og lun salat med klementin og fennikel. Server som deilig tilbehør til fisk eller kylling.
40-60 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Sett ovnen på 200 °C.
- 2Skjær fennikel i tynne båter. Rens sjalottløken og del i to. Fordel fennikel og løk i en langpanne dekket med et bakepapir.
- 3Vask klementinene godt. Skjær klementinene i fire og legg dem sammen med fennikel og løk i langpannen.
- 4Drypp over olivenolje og krydre med sukker, salt, pepper og knuste fennikelfrø. Plasser langpannen midt i ovnen og stek i 30-40 minutter, eller til grønnsakene er møre og klementinen har fått en fin, gyllen farge.
- 5Legg grønnsakene over på et serveringsfat. Press saften av klementinene over salaten, og smak til med salt og pepper. Dryss over hakket persille og server salaten varm eller lun.
- 1