Pikekyss
Sprø og luftige marengs som smelter på tungen! Farg dem gjerne med konditorfarge for å pynte dem litt ekstra.
60+ min
Enkel
Slik gjør du
- 1Sett ovnen på 70 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
- 2Ha eggehvitene over i en ren og tørr bolle (gni gjerne bollen med litt eddik før bruk). Pass på at det ikke er rester etter eggeplomme i hviten, det kan hindre hviten fra å bli stiv.
- 3Pisk på middels hastighet til det dannes myke topper. Tilsett sitronsaft eller eddik og en klype salt.
- 4Tilsett sukkeret gradvis, øk hastigheten til middels høy og ha i 1 ss om gangen. Øk hastigheten til høy og pisk videre i 5–7 minutter, eller til marengsen er glatt, blank og stiv.
- 5Tilsett konditorfarge og vend den forsiktig inn for et marmorert utseende, jo mer du blander jo jevnere blir fargen. (Eller pensle noen striper konditorfarge på innsiden av sprøyteposen før du fyller i marengsen.)
- 6Fyll marengsen i en sprøytepose med glatt tyll (eller stjernetyll hvis du vil ha litt ekstra mønster). Sprøyt ut fine marengs og stek dem midt i ovnen i ca. 2 timer, til marengsen er sprø på utsiden og myk inni (de skal slippe bakepapiret). Slå av ovnen og la dem gjerne stå i ettervarmen med ovnsdøra på gløtt en halvtimes tid for ekstra sprøhet.
- 7Oppbevares i lufttett beholder.
- 1