Baked Alaska

Sjokoladebrownie i bunn, lag på lag med iskrem og en brent marengs på toppen gjør Baked Alaska til en ny juledessert som hele familien vil like!

60+ min
Middels
Baked Alaska

Slik gjør du

    1. 1
      Kle en bolle med diameter ca. 20 cm innvendig med plastfolie, la plastfolien gå godt over kanten.
    2. 2
      La isen stå litt i kjøleskapet til den mykner. Fyll bollen med is, begynn med vaniljeisen og klem den godt ned i bollen, fortsett med kirsebær og til slutt sjokoladeis.
    3. 3
      Skjær til sjokoladekaken/browniesen så den passer omkretsen på bollen og legg den på helt til slutt som en bunn. Klem den godt ned og tett inntil isen. Sett bollen i fryseren og la den stå der frem til servering.
  1. Marengs:

    1. 1
      Pisk sammen eggehviter, sukker og en klype salt i en stålbolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann og pisk energisk til blandingen/marengsen blir varm, ca. 60 grader. Pass på at bollen ikke er i kontakt med vannet, den skal varmes opp av dampen.
    2. 2
      Ta bollen vekk fra varmen, bruk en mikser og pisk ved full hastighet til marengsen blir blank, tykk og er avkjølt til romtemperatur.
    3. 3
      Løft isbomben ut av formen, fjern plastfolien og legg isbomben over på fatet den skal serveres på.
    4. 4
      Kle isbomben med marengsen, smør den på med en liten stekespade/palett. Brenn marengsen raskt med en crème brûlée-brenner og server den straks.
  2. Enkel brownie:

    1. 1
      Varm ovnen til 170 grader. Kle en rund form, 20 cm i diameter, med bakepapir i bunnen og på sidene.
    2. 2
      Hakk sjokoladen. Smelt smøret i en liten kasserolle, trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn sjokoladen til den smelter.
    3. 3
      Visp sukker, brunt sukker og egg sammen i en bolle. Sikt sammen mel og vaniljesukker.
    4. 4
      Rør sjokolade­blandingen sammen med eggene, og rør til slutt inn melet.
    5. 5
      Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i ca. 18 minutter. Avkjøl kaken i formen.