Baked Alaska
Sjokoladebrownie i bunn, lag på lag med iskrem og en brent marengs på toppen gjør Baked Alaska til en ny juledessert som hele familien vil like!
60+ min
Middels
Slik gjør du
- 1Kle en bolle med diameter ca. 20 cm innvendig med plastfolie, la plastfolien gå godt over kanten.
- 2La isen stå litt i kjøleskapet til den mykner. Fyll bollen med is, begynn med vaniljeisen og klem den godt ned i bollen, fortsett med kirsebær og til slutt sjokoladeis.
- 3Skjær til sjokoladekaken/browniesen så den passer omkretsen på bollen og legg den på helt til slutt som en bunn. Klem den godt ned og tett inntil isen. Sett bollen i fryseren og la den stå der frem til servering.
- 1
Marengs:
- 1Pisk sammen eggehviter, sukker og en klype salt i en stålbolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann og pisk energisk til blandingen/marengsen blir varm, ca. 60 grader. Pass på at bollen ikke er i kontakt med vannet, den skal varmes opp av dampen.
- 2Ta bollen vekk fra varmen, bruk en mikser og pisk ved full hastighet til marengsen blir blank, tykk og er avkjølt til romtemperatur.
- 3Løft isbomben ut av formen, fjern plastfolien og legg isbomben over på fatet den skal serveres på.
- 4Kle isbomben med marengsen, smør den på med en liten stekespade/palett. Brenn marengsen raskt med en crème brûlée-brenner og server den straks.
- 1
Enkel brownie:
- 1Varm ovnen til 170 grader. Kle en rund form, 20 cm i diameter, med bakepapir i bunnen og på sidene.
- 2Hakk sjokoladen. Smelt smøret i en liten kasserolle, trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn sjokoladen til den smelter.
- 3Visp sukker, brunt sukker og egg sammen i en bolle. Sikt sammen mel og vaniljesukker.
- 4Rør sjokoladeblandingen sammen med eggene, og rør til slutt inn melet.
- 5Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i ca. 18 minutter. Avkjøl kaken i formen.
- 1