Langpannepizza med kjøttdeig

Alle elsker pizza! Denne pizzaen med kyllingkjøttdeig, hjemmelaget tomatsaus et tykt lag med smeltet ost er perfekt å steke i en langpanne.

60+ min
Enkel
Langpannepizza med kjøttdeig

Slik gjør du

    1. 1
      Smuldre gjæren i en bakebolle, tilsett vann og rør til gjæren er oppløst. Ha i sukker og mel og elt deigen i 10 minutter ved middels hastighet. Tilsett salt og olje og elt deigen videre i 5 minutter. Dekk til bollen og la deigen heve et lunt sted til dobbel størrelse.
    2. 2
      Brun kjøttdeigen godt i en stor stekepanne (viktig at kjøtt­deigen blir stekt og ikke kokt). Tilsett løk og hvitløk underveis i stekingen. Rør inn tomatpure, hakkede tomater, kraft og ­oregano. Kok opp og la sausen småputre i ca. 15 minutter, til den tykner. Smak til med en klype ­sukker, salt og pepper. Avkjøl.
    3. 3
      Varm ovnen til 225 grader (over- og undervarme). Kle et stekebrett med bakepapir. Kjevle ut deigen til et stort rektangel som passer stekebrettet. Ha gjerne litt olje på hendene og dra og trykk deigen jevnt ut. Pass på at kantene ikke presses ned hvis du ønsker en tykk og luftig skorpe.
    4. 4
      Bre over fyllet og dryss over osten. Stek pizzaen midt i ovnen i ca. 20 minutter, til osten er boblende gyllen og bunnen stekt. Dryss over litt ekstra oregano før servering.