Chili sin carne
En varm og krydret vegetargryte med bønner, aubergine, paprika og chili. Serveres med ris, rømme og et dryss av friske urter.
40-60 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Grovhakk løken og skjær hvitløken i tynne skiver. Skjær auberginen i små terninger, rens og skjær paprikaen i jevne biter og finsnitt chilien.
- 2Bruk en romslig gryte og fres løk, hvitløk, aubergine, paprika og chili i en god klunk med olje til løken og auberginen er myk. Tilsett de tørkede krydderne og fres alt videre i et minutt under omrøring. Rør inn tomatpure, hakkede tomater, kraft, sukker og en raus klype salt. Kok opp og la gryta koke i ca. 30 minutter. Rør om av og til.
- 3Hell laken av bønnene og skyll dem godt i kaldt vann. Ha bønnene over i gryten og la dem putre videre til bønnene er gjennomvarme. Smak til med salt og pepper (eventuelt mer chili om nødvendig).
- 4Serveres med kokt ris, rømme, ost, koriander og et ekstra dryss med chili.
- 1