Havrekjeks med appelsin og sjokolade

Disse havrekjeksene er enkle å lage, og smaker supergodt! De blir myke inni og sprø utenpå, og smaker friskt og søtt av appelsin og sjokolade.

20-40 min
Enkel
Havrekjeks med appelsin og sjokolade

Slik gjør du

    1. 1
      Sett stekeovnen på 175 grader over- og undervarme.
    2. 2
      Vask appelsinen godt og finrasp det aller ytterste skallet med et rivjern eller et cesterjern (kun den aller ytterste delen som er gul). Del appelsinen i to og press saften fra den ene halvdelen i en liten skål.
    3. 3
      Hakk sjokoladen i småbiter.
    4. 4
      Pisk romtemperert smør, brunt sukker og melis lyst og luftig. Tilsett egget og visp inn i røren.
    5. 5
      Bland hvetemel, havregryn, bakepulver, vaniljesukker og salt i en skål.
    6. 6
      Vend melblandingen, sjokoladen og skall og saft fra appelsinen forsiktig inn i røren med en slikkepott.
    7. 7
      Bruk to teskjeer til å sette deigen i topper på to bakepapirkledde stekebrett. (Husk å ha nok luft rundt hver kjeks.)
    8. 8
      Stek havrekjeksene på nederste rille i 15-18 minutter eller til de får farge ytterst. Stek ett brett av gangen.
    9. 9
      Avkjøl kjeksene på en rist og oppbevar dem i en tett boks.