Juletaco med cola-glasert ribbe

Gi ribberestene nytt liv med en deilig cola-glaze! Server i tortilla sammen med rødkål, chilimajones og hurtigsyltet rødløk.

40-60 min
Enkel
Juletaco med cola-glasert ribbe

Slik gjør du

    1. 1
      Bland alle ingrediensene til glacen i en liten kasserolle.
    2. 2
      Kok opp og la det småputre til blandingen har tyknet. Rør litt underveis så det ikke fester seg i bunnen, spesielt mot slutten av koketiden.
    3. 3
      Riv eller del kjøttet i mindre biter. Stek kjøttet i en stekepanne over middels varme til ribbebitene blir litt gylne og sprø i kantene.
    4. 4
      Rør inn halvparten av glasuren, kjøttet skal dekkes med saus og bli skinnende blankt og saftig.
    5. 5
      Varm tortillalefsene i en tørr, varm panne, smør på litt chilimajones og fyll på med rødkål, glasert ribbe, avokado, syltet rødløk, jalapeno og koriander. Server resten av glasuren ved siden av.
  1. Chilimajones:

    1. 1
      Rør sammen majones, chilisaus og limesaft. Smak til med salt og pepper.
  2. Hurtigsyltet rødløk:

    1. 1
      Skjær løken i tynne skiver eller båter.
    2. 2
      Bland limesaften med sukker. La sukkeret løse seg opp før du tilsetter løken.
    3. 3
      La løken stå i minst 30 minutter før servering.
      Tips!

      Dette er en fin oppskrift å bruke rester etter juleribba på!