Juleskinke med honningbakte gulrøtter, grønnkål og eplesalat

Lag en deilig juleskinke med tilbehør som søte honningbakte gulrøtter og en frisk grønnkål- og eplesalat.

60+ min
Middels
Juleskinke med honningbakte gulrøtter, grønnkål og eplesalat

Slik gjør du

    1. 1
      Rør sammen honning, sukker, sennep, appelsinsaft og nellik i en liten bolle, og varm det opp i en liten kasserolle.
    2. 2
      Varm ovnen til 225 grader. Ha skinken over i en liten ildfast form og pensle skinken med glasuren før du setter den i ovnen. Stek i 10–15 minutter til glasuren er karamellisert og gyllen. Om du vil ha ekstra blank og karamellisert glasur, kan du pensle skinken en gang eller to underveis i steketiden. Stikk gjerne noen nellikspiker i svoren før du har på glasuren, det gir både god smak og fint utseende.
    3. 3
      Skjær skinken i tynne skiver før servering, og server den ved siden av salaten og de bakte gulrøttene, eller legg skivene på salaten.
  1. Honningbakte gulrøtter:

    1. 1
      Skrell gulrøttene og del i to eller i staver. Legg gulrøttene over i en ildfast form og tilsett honning, olivenolje, sitron og timian.
    2. 2
      Krydre med salt og pepper og vend alt godt sammen så alle gulrøttene har fått honning og olje på seg.
    3. 3
      Stek gulrøttene ved 200 grader i ca. 30 minutter, eller til gulrøttene er møre og karamelliserte. Vend litt rundt på gulrøttene underveis i stekingen
  2. Grønnkål- og eplesalat:

    1. 1
      Riv grønnkålbladene fra den grove stilken og riv bladene i små biter. Ha alt over i en bolle, drypp over noen dråper olivenolje, noen dråper sitronsaft og en klype salt. «Masser» grønnkålen til bladene blir myke og blanke.
    2. 2
      Skjær persimon i jevne biter og eplet i tynne skiver. Bland grønnkål, persimon, eple, granateplekjerner, gresskarkjerner, hasselnøtter og dressingen.
    3. 3
      Ha salaten over på et fat og topp med bakte gulrøtter.
  3. Dressing:

    1. 1
      Ha sennep, honning og eddik i en liten bolle. Visp det godt sammen og visp inn oljen litt etter litt. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.