Ovnsbakt gulrotsuppe med kjøttboller
Kremet gulrotsuppe med bakte grønnsaker og kjøttboller, toppet med ristede gresskarkjerner og friske urter for ekstra smak. Denne er i tillegg enkel og rask å lage!
40-60 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Varm ovnen til 200 grader.
- 2Skrell og del gulrøttene i jevne smale biter. Skjær løken i smale båter og knus hvitløksfeddene med bredsiden
av kniven (la skallet være på). - 3Ha alt over på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olje og krydre med salt og pepper. Vend rundt på gulrøttene så alle bitene har fått litt olje og krydder. Bak gulrøttene til bitene er helt møre, ca. 35 minutter
(litt avhengig av størrelsen på bitene). - 4Fjern skallet fra hvitløken og ha grønnsakene over i en hurtigmikser. Tilsett varm kraft/buljong og kjør til en helt
glatt og jevn suppe. Juster med salt og pepper om nødvendig og smak til med noen gode dråper sitronsaft. - 5Varm kjøttbollene i ovn eller panne og server suppen toppet med kjøttboller, en stripe fløte eller kokosmelk, ristede gresskarkjerner, sprøstekt løk og hakket persille.
- 1