Kyllingfilet med bearnaise, pommes express, brokkoli og mais

Saftig kyllingfilet, sprø pommes ekspress, béarnaise og grønnsaker er en uslåelig kombinasjon som hele familien vil elske.

20-40 min
Enkel
Kyllingfilet med bearnaise, pommes express, brokkoli og mais

Slik gjør du

    1. 1
      Klapp kyllingfiletene tørre med litt kjøkkenpapir og krydre de godt med salt og pepper på begge sider. Varm en mellomstor stekepanne til middels ­varme, tilsett en klunk olje og en klatt med smør. Legg i kyllingen når ­smøret bruser og stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side til filetene har fått god stekeskorpe (la gjerne et par knuste hvitløksfedd og noen stilker timian få steke med for ekstra smak). Skru ned temperaturen, dekk ­kyllingen med et løst lokk av aluminiumsfolie og etterstek på svak varme i ca. 6 minutter.
    2. 2
      Tilbered pommes ekspress som beskrevet på posen. Rens og skjær ­brokkolien i små buketter (husk å bruke stilken). Skjær av maiskornene fra kolben. Smelt smør i en liten kasserolle og fres hvitløken i smøret, ­hvitløken skal bli litt myk, men må ikke bli hardt stekt. Tilsett mais og en god klype salt og varm maisen i hvitløksmøret.
    3. 3
      Varm en stekepanne over høy varme. Tilsett en klunk med olje og stek brokkolien over høy varme til den får litt farge, dryss over litt salt og tilsett en liten klunk med vann i pannen og kok/damp brokkolien til vannet har fordampet.
    4. 4
      Skjær kyllingen i pene skiver og server med pommes ekspress, brokkoli, mais og béarnaise.
      Tips!

      Denne retten inneholder ca. 600 g grønt.