
Gode fiskeretter
Fisk er godt og sunt - året rundt! Innfør fiskemiddag fast en dag i uken som et minimum.
Et hav av muligheter
Vi ønsker å inspirere deg til å ta sunnere valg, og å gi deg lyst til å lage gode fiskeretter to til tre ganger i uken - slik helsemyndighetene anbefaler. Vi gir deg tipsene du trenger for å få en velsmakende og sunn middag enkelt og raskt på bordet.
Fisk er noe av det beste du kan spise, både med tanke på smak og helse. La deg inspirere til å lage fiskemiddager med tips og retter vi har samlet her.
Investering i egen helse
Fisk og sjømat inneholder mange viktige næringsstoffer som bidrar til å styrke immunforsvaret. Omega-3-fettsyrer, som vi finner i fet fisk som makrell, laks, sild og ørret, er essensielle fettsyrer. Det betyr at kroppen er avhengig av disse fettsyrene for å vedlikeholde flere livsviktige funksjoner. Omega-3 kan vi bare ta til oss gjennom maten vi spiser, kroppen selv klarer ikke å produsere dem. Derfor er det viktig at kroppen får nok tilførsel av Omega-3. Fisk og sjømat inneholder ikke sukker og svært lite karbohydrater. Å spise fisk er en utmerket investering i din egen helse – dessuten smaker det godt!
Fiskens dag feires 6. mars med mange gode fiskeretter på menyen.
Klikk her for flere fiskeoppskrifter.
Oppskrifter
Sprøbakt hyse med grillet kål og agurk- og dillsaus
40-60 min|EnkelFiskepudding i hvit saus med fusilli, blomkål, gulrøtter og erter
40-60 min|EnkelStekt fiskepudding med råkost og sitron- og yoghurtsaus
20-40 min|EnkelSprøbakt hyse med smørdampede aspargesbønner og remulade med egg
20-40 min|EnkelSitronpasta med fish & crisp
20-40 min|EnkelSprøbakt hyse i pita
20-40 min|EnkelFish & Crisp med ertemos og potetstaver
40-60 min|EnkelErtesuppe med fiskepudding og bacon
20 min|EnkelStekt ørret med deilig tilbehør
20-40 min|EnkelPannestekt ørret med appelsin, gulrot og brokkolini
20-40 min|EnkelFiskeburger med råkostremulade og stekte poteter
20-40 min|EnkelStekte fiskekaker med grov rotmos og sitron-yoghurt
40-60 min|EnkelStekt fiskepudding med erter og sitron- og dillsaus
20-40 min|EnkelLaks i tomat med ris og frisk salat
20-40 min|EnkelSprøbakt hyse med fløtegratinerte poteter
40-60 min|MiddelsFiskesuppe med ørret, gulrot og purre
20-40 min|EnkelSprø torsk med kløftepoteter
40-60 min|EnkelSaftig laks i pita med dill- og epletzatziki
20-40 min|EnkelSprø torsk med parmaskinke og appelsin
20-40 min|EnkelStekt fiskepudding med søtpotet
40-60 min|EnkelSpicy tuna med ciabatta
20 min|EnkelKremet lakse-carbonara
20-40 min|EnkelMiddagspannekaker med ørret
40-60 min|EnkelFiskesuppe fra Lofoten
20-40 min|EnkelCrispy fisk med maissalat og brokkoli
20-40 min|MiddelsHjemmelaget fiskegrateng med gulrotsalat
40-60 min|MiddelsTorsk med eggesmør
20-40 min|EnkelØrret i form med hjemmelaget potetmos og agurksalat
40-60 min|EnkelSkinnstekt laks med agurksalat og Hollandaise
20-40 min|EnkelFiskepinner med sellerirotstappe
20-40 min|EnkelBakt laks med squash, mandler og kremet tagliatelle
20-40 min|EnkelPlukkfisk
20-40 min|EnkelFiskepinner i lompe med meksikansk salat
20 min|EnkelWrap med sprøbakt torsk
20-40 min|EnkelSprøbakt torsk med sursøt saus
20-40 min|EnkelBakt ørret i kokos- og karrisaus
20-40 min|EnkelTorskefilet med gulrøtter og klementinsmør
20-40 min|EnkelHonning- og hvitløkglasert ørret
20-40 min|Enkel