Bakt ørret i kokos- og karrisaus

Gjør fiskemiddagen til en kulinarisk opplevelse med denne smakfulle retten. Her har ørreten fått trekke i en herlig kokos- og karrisaus.

20-40 min
Enkel
Bakt ørret i kokos- og karrisaus
Tips!

Fisken kan alternativt trekke i sausen i en ildfast form i stekeovnen, men da med litt lenger trekketid.

Slik gjør du

    1. 1
      Kok ris etter anvisning på pakken.
    2. 2
      Krydre ørretfiletene med salt og pepper og la dem hvile i ca. 10 minutter.
    3. 3
      Varm opp en stekepanne med nøytral olje. Stek hvitløk og løk gyllen på svak varme i ca. 5 minutter. Tilsett karripulver og la det frese i ytterligere 2 minutter.
    4. 4
      Ha i kokosmelk og gi det et oppkok. Tilsett ørretfiletene, skru ned temperaturen og legg på et lokk. La fisken trekke i 6–8 minutter.
    5. 5
      Varm litt olje i en wokpanne eller dyp stekepanne. Stek wokgrønnsakene på høy varme under stadig omrøring. Smak til med finhakket koriander, salt, pepper og limesaft.
    6. 6
      Server bakt ørret i kokos- og karrisaus med wokgrønnsaker og ris til.