Pannestekt ørret med appelsin, gulrot og brokkolini
Lag en frisk fiskemiddag med en deilig appelsinsaus – serveres med sprø brokkolini og gulrøtter.
20-40 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Krydre ørreten med salt og pepper.
- 2Rens og skjær gulrøttene i smale strimler. Del brokkolinien i to på langs hvis de er litt store, vanlig brokkoli deles i små og jevne buketter. Bruk en romslig kasserolle og kok gulrøttene knapt møre i lettsaltet vann. Tilsett brokkolini (eller brokkoli) helt mot slutten av koketiden. Hell av kokevannet, ha en klatt med smør over grønnsakene og vend alt lett sammen.
- 3Varm litt olje i en stekepanne og stek ørreten raskt på begge sider over høy varme. Løft ørreten ut av pannen så lenge. Slå ut stekefettet og tilsett appelsinsaft, sitronsaft, honning, smør og timian. La det koke til mengden er omtrent halvert. Rør maisenna ut med en spiseskje vann eller appelsinsaft. Jevn den kokende appelsinsausen med maisenna til passe tykkelse (det er ikke sikkert du trenger alt). Smak appelsinsausen til med salt og pepper og legg ørreten tilbake i pannen. Øs saus over fisken og dryss
over en klype chili. Ha noen tynne appelsinskiver i
pannen sammen med fisken hvis du ønsker det. - 4Server ørret med appelsinsaus, ris, gulrøtter og brokkolini.
- 5Denne retten inneholder ca. 850 g grønt.
- 1