Stekt fiskepudding med bacon og karrisaus
Prøv deg på en ny og spennende versjon av den klassiske fiskepuddingen.
20-40 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Sett stekeovnen på 175 ºC varmluft.
- 2Skjær fiskepuddingen i skiver og stek den på begge sider i smør i en stekepanne.
- 3Kutt gulrøttene i strimler med potetskreller og bland strimlene med olje. Legg baconskivene utover på et stekebrett med bakepapir, sammen med gulrotstrimlene. Prøv å unngå at strimlene ligger oppå hverandre, du kan eventuelt fordele dem på to brett. Stek i ovnen til baconet har fått gyllenbrun farge og gulrotstrimlene er sprø, ca. 10 minutter.
- 4Vask potetene og legg dem i en gryte. Fyll på vann til det så vidt dekker potetene, legg på lokk og kok opp. Skru ned varmen og småkok potetene i ca. 15 minutter, til de er knapt møre. Hell av vannet og la potetene dampe i et par minutter.
- 1
Karrisaus:
- 1Smelt smør i en gryte og tilsett mel. Rør til det er fritt for klumper og ha i melk, karri og buljongterning. Kok opp mens du rører hele tiden, og la sausen småkoke i 10 minutter.
- 2Server fiskepudding, sprø bacon og gulrotstrimler, karrisaus og poteter sammen med tomatskiver, ruccola og basilikum.
- 4Tips! Først middag, så matpakke. Se oppskrift på [Familiebrød med fiskepudding og kaviar](recipe:)
- 1