Laks i tomat med ris og frisk salat

Vil du ha en enkel fiskemiddag med mye smak? Da burde du prøve laks i tomat med ris til! Lag gjerne en enkel, grønn salat du kan ha til.

20-40 min
Enkel
Laks i tomat med ris og frisk salat

Slik gjør du

    1. 1
      Varm ovnen til 200 °C. Fjern skinnet på laksen og krydre fisken med salt og pepper.
    2. 2
      Brun laksen raskt på den ene siden i en varm stekepanne til den får en fin stekeskorpe.
    3. 3
      Hell sausen over i en passende liten ildfast form og legg i laksen med den stekte siden opp. Bak laksen midt i ovnen i 10-15 minutter, avhengig av tykkelsen på fileten.
    4. 4
      Stek brødsmulene sprø og gylne i smør i en liten stekepanne. Tilsett revet eller finhakket hvitløk mot slutten av stekingen. Ta de sprø smulene vekk fra varmen og tilsett hakkede urter.
    5. 5
      Topp den bakte laksen med sprø smuler og server den med kokt ris, og gjerne en frisk salat med agurk, eple og hjertesalat til.