Hjemmelaget fiskegrateng med gulrotsalat

Lag hjemmelaget fiskegrateng, toppet med eggesmør med bacon. Få en herlig finish med en frisk og god gulrotsalat som tilbehør.

40-60 min
Middels
Hjemmelaget fiskegrateng med gulrotsalat
Tips!

I stedet for å legge alt lagvis i formen kan du vende sammen makaroni, fisk og saus, før du heller det hele over i den smurte formen. For en ekstra fyldig og luftig saus kan du tilsette egg i sausen. Skill 2 egg, rør eggeplommene inn i sausen, stivpisk eggehvitene og vend dem inn i gratengblandingen.

Slik gjør du

    1. 1
      Skjær fisken i jevne biter. Kok opp ca. 4 dl vann og tilsett en god klype salt. Legg fisken i vannet, skru av varmen og la fiskebitene trekke i et par minutter. Ta fisken opp av vannet (la vannet dryppe godt av fisken).
    2. 2
      Smelt smøret i en kasserolle og visp inn melet. La meljevningen frese under omrøring i et lite minutt. Spe med melk og kokevannet fra fisken, mens du hele tiden visper kraftig for å unngå klumper i sausen.
    3. 3
      La sausen småkoke i 5 minutter. Rør jevnlig så det ikke fester seg i bunnen av kasserollen. Smak til med salt, pepper og muskat.
    4. 4
      Smør formen med litt smør eller olje. Legg i makaroni og fisk, og hell over sausen. Dryss over revet ost og brødsmuler. Gratiner gratengen ved 200 °C i 25–30 minutter, eller til overflaten er gyllen og sprø.
    5. 5
      Skjær baconet i små biter og sprøstek det i halvparten av smøret. Tilsett resten av smøret og hakket egg. Ha i hakkede urter rett før servering.
    6. 6
      Lag gulrotsalat: Skrell gulrøttene. Fortsett med skrellingen og lag tynne gulrotbånd. Skjær av skallet på appelsinene og skjær appelsinkjøttet i jevne biter. Bland sammen gulrotbånd, appelsin og granateplekjerner. Tilsett sitronsaft, olivenolje, en god klype salt og litt kvernet pepper. Dryss over hakkede urter hvis ønskelig. Bland det godt sammen.
    7. 7
      Topp fiskegratengen med eggesmør, og server den med gulrotsalaten til.