Laksebowl med ingefær og soyasaus
Laks er mye brukt i det japanske kjøkken. Kombiner den med mango, koriander, sukkererter, agurk og ris, og du får en utsøkt asiatisk matopplevelse.
20 min
Enkel
Tips!
Dersom du ikke har soyasaus, eller rett og slett vil prøve deg på en liten vri, kan du bytte ut soyasaus med teriyakisaus. Topp gjerne det hele med sesamfrø.
Slik gjør du
- 1Del laksen i terninger og bland den med soyasaus, koriander, pepper og raspet ingefærrot.
- 2Varm opp en stekepanne med olje. Stek laksen i noen minutter, den behøver ikke å være helt gjennomstekt – den smaker best med litt rå kjerne.
- 3Kok risen etter anvisning på pakken. Kutt opp sukkererter, mango, agurk og vårløk i terninger. Snitt rødløken i tynne skiver og press limesaft over.
- 4Fordel sukkererter, mango, agurk, vårløk, rødløk og kokt ris i fire skåler. Topp med laks og stekesjy.
- 5Dryss frisk koriander over laksen og server laksebowlen med lime i båter og ekstra soyasaus til.
- 1