Spicy torsk med ovnsbakte søtpoteter
Dampet torsk er tradisjonell julemat. Lag en ny og spennende variant av denne klassikeren. Chiliens sterkhet og limens syrlighet gjør dette til et utsøkt måltid. Server med ovnsbakte søtpotetbåter og pannestekt rosenkål til, og du har rene smaksbomben!
20-40 min
Enkel
Tips!
Frossen fisk kan tines i kjøleskapet over natten. Men det beste resultatet får du hvis du tiner fisken raskt i kaldt vann, da blir den saftigere og beholder den gode smaken. Legg fiskefiletene i en tett plastpose, press ut luften og lukk posen godt igjen. Fyll opp vasken eller en bolle med kaldt vann og legg posen i vannet. La fisken ligge i 20–30 minutter.
Slik gjør du
- 1Forvarm stekeovnen til 180 °C.
- 2Legg torskefiletene i en passende ildfast form (ikke for stor).
- 3Hakk chili og hvitløk. Kjør chili, hvitløk, soyasaus, fiskesaus, limesaft, sukker, vann og en håndfull koriander sammen til en jevn saus med en stavmikser.
- 4Hell det meste av sausen over torsken. Dekk formen med aluminiumsfolie slik at den blir helt tett, og sett den midt i ovnen. Damp torsken i 15–20 minutter, til den akkurat flaker seg ved et lett trykk.
- 5Fjern de ytterste bladene på rosenkålen og del de største i to. Varm en stor stekepanne med litt olje i. Ha i rosenkålen og stek den over høy varme i 2–3 minutter til den er gyllen og mør. Smak til med salt og pepper.
- 6Løft torsken forsiktig over på et fat, drypp over resten av sausen og dryss over sprøstekt løk, peanøtter, finsnittet vårløk og grovhakket koriander.
- 1
Ovnsbakte søtpotetbåter:
- 1Vask og skrell søtpotetene, eller du kan la skallet være på.
- 2Skjær søtpotetene i båter og legg dem over på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje og stek søtpotetene ved 200 °C til de blir gylne og møre, i ca. 30 minutter.
- 3Server torsken med rosenkålen og ovnsbakte søtpotetbåter.
- 1