Pannestekt ørret med soyaglaserte grønnsaker
Saftig ørret og asiatiske smaker er en herlig kombinasjon. Denne fargerike retten er ikke bare pen å se på, den er også kjapp å tilberede og en fryd å spise.
20 min
Enkel
Tips!
I denne oppskriften kan du fint bruke andre typer fisk som laks- eller torskefilet.
Slik gjør du
- 1Start med å lage asiatisk marinade. Bland soyasaus, honning/brunt sukker og finhakket koriander. Pensle ørretfiletene med marinaden, og la den trekke inn i fisken i 5–10 minutter.
- 2Tips! Lag gjerne dobbel porsjon av marinaden! Den er perfekt til å pensle den ferdige middagsretten med.
- 3Varm opp en stekepanne med 2 ss olivenolje. Stek ørretfiletene på middels til høy varme i 1,5–2 minutter på hver side. Ta fisken ut av stekepannen.
- 4Bruk den samme stekepannen til å steke wokgrønnsakene i. Varm opp 2 ss olivenolje i pannen. Stek grønnsakene i 2–3 minutter. Unngå å røre ofte under stekingen, da blir grønnsakene mer sprø og saftige. Skru av varmen, tilsett woksausen og bland godt.
- 5Anrett wokgrønnsakene rett på tallerken, legg ørretfileten på toppen. Pensle eventuelt retten med resten av marinaden.
- 1