Laks med grønnkålchips og potetbåter

Lag en superenkel middag i airfryeren med laks, potetbåter og grønnkålchips! Server med en hjemmelaget rømmedressing til.

20-40 min
Enkel
Laks med grønnkålchips og potetbåter

Slik gjør du

    1. 1
      Forvarm airfryeren til 180 °C.
    2. 2
      Vask og tørk grønnkålen, og kutt bladene av stilken. Del bladene i litt mindre biter. Spray dem med litt olje og dryss over en god klype salt.
    3. 3
      Stek grønnkålen i airfryeren i 2­–3 minutter. Rist på kurven etter ca. 1 minutt. Legg gjerne en rist over bladene for å unngå at de letter og treffer varmeelementet. Følg godt med underveis, for grønnkålen blir fort ferdig.
    4. 4
      Sett airfryeren på 200 °C.
    5. 5
      Bland olivenolje med hvitløk- og paprikapulver.
    6. 6
      Skjær potetene i fine båter. Gni laksestykkene og potetene inn med olje- og krydderblandingen.
    7. 7
      Bak potetbåtene i airfryeren i 10­–15 minutter. Snu potetene halvveis i steketiden. Du kan legge til noen minutter hvis det er nødvendig.
    8. 8
      Bak laksefiletene i airfryeren på 200 °C i 6­–8 minutter.
    9. 9
      Bland rømme og finhakket persille og smak til med salt, pepper og litt sitron hvis ønskelig.
    10. 10
      Server laksen med potetbåter, grønnkålchips og rømmedressing til.