Bakt laks med squash, mandler og kremet tagliatelle

Prøv en ny vri på laksemiddagen med denne friske varianten! Her får du kremet pasta, bakt laks og sprø mandler i skjønn harmoni.

20-40 min
Enkel
Bakt laks med squash, mandler og kremet tagliatelle

Slik gjør du

    1. 1
      Varm ovnen til 180 °C. Fjern skinnet på laksen og skjær laksen i ­terninger, 2 x 2 cm. Ha laksebitene over i en ildfast form, tilsett soya og bland det godt sammen.
    2. 2
      Skjær squashen i terninger og stek dem gylne og knapt møre i oliven­olje, krydre med salt og pepper. Hakk mandlene og bland dem sammen med squashen. Kok pastaen “al dente” i lettsaltet vann. Bak laksen i ovnen i ca. 15 minutter til laksebitene er gjennomvarme.
    3. 3
      Hell pastavannet av pastaen og rør creme fraiche sammen med den nykokte pastaen. Krydre med kvernet sort pepper og en klype salt. ­
    4. 4
      Server tagliatelle med bakt laks, squash og mandler. Topp med litt syltet rødløk og dryss over hakket persille.