Prøv en ny kyllingrett i dag – bare fantasien og smaksløkene setter grenser.
Kyllingkjøtt benyttes over hele verden, og smaksmulighetene er uendelige. Det deilige, saftige kjøttet er enkelt å tilberede, tåler mye krydder og kan brukes i mange forskjellige retter. Kyllingkjøtt er også sunt og godt for kroppen.
Kylling er en gjenganger på middagsbordet, men det betyr ikke at du trenger å servere det samme hele tiden. Vi har samlet sammen flere smakfulle oppskrifter med kyllingkjøtt som kan gi deg inspirasjon på kjøkkenet.
Det er viktige å følge noen enkle råd når du håndterer rå kylling:
- Kjøttet bør ikke skylles under springen, men tørk godt av kjøttet med et papirhåndkle, da unngår du sprut og søl som kan bidra med å spre bakterier rundt vasken.
- Vær nøye med håndvask hver gang du har tatt i rått kjøtt. Og ikke bruk de samme redskapene du har brukt på rå kylling på andre produkter. Det er viktig å vaske redskapene godt mellom hver oppgave. Det kan være lurt å ha egne skjærefjøler til rå kylling.
- Begynn gjerne med å skjære opp grønnsaker og salat som ikke skal varmebehandles før du starter med kjøttet, så er sjansen mindre for at eventuelle bakterier fra kyllingen sprer seg til andre matvarer.
- Det er viktig at kyllingkjøttet er gjennomstekt. Bakterier dør når kjøttet varmebehandles ved steking, koking, grilling eller i ovnen.
Når det gjelder tilberedningen av kylling er det viktig at kjøttet hverken blir understekt eller overstekt. Følg nedennevnte for vellykket resultat:
- Kyllingkjøttet bør ligge i romtemperatur ca. 30 minutter for det skal stekes. Tørk kjøttet med kjøkkenpapir før steking for finere stekeskorpe og dryss på salt og pepper eller annet krydder.
- Stek kyllingkjøttet i margarin i en middels varm panne.
- Stek i 2 minutter på hver side. Legg på lokk, skru platen ned et trinn, og etterstek i 6-8 minutter avhengig av tykkelsen på kyllingfileten.
- Lag eventuelt et snitt i kyllingkjøttet for å se om den er ferdig. De fleste foretrekker kyllingkjøttet gjennomstekt, uten at den er overstekt.
Kilde: matprat.no