Smakfulle oppskrifter med kylling

Prøv en ny kyllingrett i dag – bare fantasien og smaksløkene setter grenser.

Kyllingkjøtt benyttes over hele verden, og smaksmulighetene er uendelige. Det deilige, saftige kjøttet er enkelt å tilberede, tåler mye krydder og kan brukes i mange forskjellige retter. Kyllingkjøtt er også sunt og godt for kroppen. 

Kylling er en gjenganger på middagsbordet, men det betyr ikke at du trenger å servere det samme hele tiden. Vi har samlet sammen flere smakfulle oppskrifter med kyllingkjøtt som kan gi deg inspirasjon på kjøkkenet. 

Det er viktige å følge noen enkle råd når du håndterer rå kylling:

  1. Kjøttet bør ikke skylles under springen, men tørk godt av kjøttet med et papirhåndkle, da unngår du sprut og søl som kan bidra med å spre bakterier rundt vasken.
  2. Vær nøye med håndvask hver gang du har tatt i rått kjøtt. Og ikke bruk de samme redskapene du har brukt på rå kylling på andre produkter. Det er viktig å vaske redskapene godt mellom hver oppgave. Det kan være lurt å ha egne skjærefjøler til rå kylling. 
  3. Begynn gjerne med å skjære opp grønnsaker og salat som ikke skal varmebehandles før du starter med kjøttet, så er sjansen mindre for at eventuelle bakterier fra kyllingen sprer seg til andre matvarer. 
  4. Det er viktig at kyllingkjøttet er gjennomstekt. Bakterier dør når kjøttet varmebehandles ved steking, koking, grilling eller i ovnen.

Når det gjelder tilberedningen av kylling er det viktig at kjøttet hverken blir understekt eller overstekt. Følg nedennevnte for vellykket resultat: 

  1. Kyllingkjøttet bør ligge i romtemperatur ca. 30 minutter for det skal stekes. Tørk kjøttet med kjøkkenpapir før steking for finere stekeskorpe og dryss på salt og pepper eller annet krydder.
  2. Stek kyllingkjøttet i margarin i en middels varm panne.
  3. Stek i 2 minutter på hver side. Legg på lokk, skru platen ned et trinn, og etterstek i 6-8 minutter avhengig av tykkelsen på kyllingfileten.
  4. Lag eventuelt et snitt i kyllingkjøttet for å se om den er ferdig. De fleste foretrekker kyllingkjøttet gjennomstekt, uten at den er overstekt.

Kilde: matprat.no

Relatert innhold