Ingredienser
Deilig kyllingrett med hjemmelagde hvitløksbrød.
Fremgangsmåte
-
Vask kyllingen og tørk med tørkepapir.
-
Del kyllingen i to, mellom de to brystfiletene. Smør skinnet inn med olje, og krydre med salt og pepper.
-
Legg kyllingen med skinnsiden ned på medium varm grill eller stekepanne. Legg på lokk og la kyllingen steke i 20–30 minutter. Snu kjøttet av og til, men la kjøttet ligge lengst med skinnsiden ned.
- Salat:
-
Rist pinjekjernene i en tørr panne i 2–3 minutter, til de er gylne.
-
Skjær squash i strimler med en ostehøvel eller kniv. Tin ertene og skjær parmesan i tynne skiver.
-
Bland alt med ruccola, dryss basilikumblader og pepper over til slutt.
-
Finhakk vårløk eller gressløk og bland sammen med olje, eddik, sitronsaft og salt til en dressing,
- Hvitløksbrød:
-
Rull ut den ferdige pizzabunnen og smør den med smør. Riv eller hakk hvitløken og fordel over bunnen. Legg gjerne på noen basilikumblader også.
-
Brett bunnen slik at du får en halvmåne. Del så deigen opp i 12 lange strimler. Tvinn to og to strimler sammen og fest endene til en knute.
-
Legg knutene på et bakepapirkledd stekebrett. Stek hvitløksbrødene på 200 ºC i ca. 10–12 minutter til de har fått en gyllen stekeskorpe.