Lag salat til middag

Det spirer og gror i kjøkkenhagen, la det gjenspeile seg på middagsbordet.

Det er deilig å invitere sommeren inn på middagsbordet ved å servere fristende salater. Salat trenger nemlig ikke kun å være tilbehør, det kan være en fullverdig middag i seg selv. 

Både kjøtt, fisk, bønner, kikerter og pasta kan utvikle en enkel grønn salat til å bli en deilig hovedrett. Ikke vær redd for å prøve ut nye smaker og kombinasjoner. Det er for eksempel masser av frukt som egner seg godt i salat. Sett farge på middagen med granateple, druer, eplebiter og bær.

Visste du for eksempel at tunfisk og vannmelon passer veldig godt sammen?

Har du lyst til å imponere litt ekstra kan du lage dressinger fra bunnen av, for eksempel  hjemmelaget pesto. Eller hva med å servere nybakt foccacia sammen med salaten?

Relatert innhold

Biffsalat med ytrefilet og sommerens friske grønnsaker

Lag en salat som metter! Thailandsk biffsalat med nudler og en frisk dressing, er en nydelig lunsj eller lett middag i sommervarmen.

Kyllingsalat

En grønn, sunn og lettvint lunsj eller middag i sommervarmen – med smak av både salt og søtt.

Appelsin- og mangosalat

Appelsin egner seg godt i salat. Denne vitaminbombens syrlighet smaker ypperlig sammen med den søte mangoen. Salaten kan serveres som en egen rett, eller som tilbehør til for eksempel kjøtt eller kylling.

Het grillet paprikasalat

Litt hot, litt søt, litt crunchy. Denne salaten inneholder alt vi har lyst på til sommerens retter.

Grillet nektarinsalat

Bland frisk salat med grillet frukt. Det gir friskhet og sødme til både kjøtt og fisk.

Fargerik kyllingsalat

En deilig kyllingsalat passer ikke bare å lage om sommeren. Ønsker du en lettere middag er dette et ypperlig valg

Grillet hjertesalat

Hvis du topper hjertesalaten med en kremete kefirbasert dressing får du enkelt et godt grilltilbehør.

Salat med poteter, brokkoli og dill

Dill er en gammel krydderurt som til alle tider har vært mye brukt. Her har vi den i en deilig salat sammen med poteter, vårløk og brokkoli.

Salat med rødbeter og nøtter i honning

En enkel salat med rødbeter og nøtter i honning. Perfekt som alternativt tilbehør til julemat, kanskje spesielt til røkt og salt kjøtt.

Sashimisalat

Krispy laksebiter, avocadobiter og mangosødme med et snev salt soya servert i salatblad. Dette er en smakseksplosjon er ypperlig fingermat som kan serveres som forrett, til tapas eller middag.

Spisskålsalat med vannmelon og pistasjenøtter

Ny og fin spisskål er like god rå i salater som kokt. Forsøk denne gode salaten med sukkererter, vannmelon og pistasjenøtter.

Sprek grønn salat

Salat er supert når vi har det travelt og ønsker litt mat i en fei. I denne salaten skal alle ingrediensene være grønne, og den kan også serveres som tilbehør til både pølser, kylling og fisk.

Eksotisk rekesalat med papaya og mango

En frisk og fruktig rekesalat med sprø crispisalat og eksotiske innslag av mango og papaya. Sitronsaft og olivenolje blir til en enkel og smakfull dressing, og hvis du føler for en forandring kan du erstatte sitron med lime og i tillegg tilsette litt revet ingefær. Pynt med friske urter som koriander, eller hva med litt sitronmelisse eller mynte?

Salat med asparges, laks og jordbær

Tre favoritter i en og samme salat, nemlig asparges, laks og jordbær. Crispisalaten gir sprøhet, jordbærene tilfører sødme, og en dressing med lime, chili og ingefær setter fart på smaksløkene. Grill laksen slik at den beholder en «rosa» kjerne og topp salaten med saftige biter. Dryss over basilikum og middagen er klar til servering!