Lag salat til middag

Det spirer og gror i kjøkkenhagen, la det gjenspeile seg på middagsbordet.

Det er deilig å invitere sommeren inn på middagsbordet ved å servere fristende salater. Salat trenger nemlig ikke kun å være tilbehør, det kan være en fullverdig middag i seg selv. 

Både kjøtt, fisk, bønner, kikerter og pasta kan utvikle en enkel grønn salat til å bli en deilig hovedrett. Ikke vær redd for å prøve ut nye smaker og kombinasjoner. Det er for masser av frukt og bær som også egner seg godt i salat. Nå er det i tillegg tilgang til  norske bær, frukt og grønnsaker i butikken som f.eks. sommerkål, jordbær, vårløk, blåbær og tomater for å nevne noen. Sett farge på middagen med deilige, sunne og friske salater.

Visste du for eksempel at tunfisk og vannmelon passer veldig godt sammen?

Har du lyst til å imponere litt ekstra kan du lage dressinger fra bunnen av, for eksempel  hjemmelaget pesto. Eller hva med å servere nybakt foccacia sammen med salaten?

Relatert innhold

Lun salat med druer og rosenkål

I denne lune salaten får rosenkål følge av søte druer – en herlig kombinasjon. Passer godt som tilbehør til kylling eller kalkun.

Vannmelonsalat

Sødmefull vannmelon passer perfekt i sommerens salater!

Biffsalat med ytrefilet og sommerens friske grønnsaker

Lag en salat som metter! Thailandsk biffsalat med nudler og en frisk dressing, er en nydelig lunsj eller lett middag i sommervarmen.

Kyllingsalat

En grønn, sunn og lettvint lunsj eller middag i sommervarmen – med smak av både salt og søtt.

Appelsin- og mangosalat

Appelsin egner seg godt i salat. Denne vitaminbombens syrlighet smaker ypperlig sammen med den søte mangoen. Salaten kan serveres som en egen rett, eller som tilbehør til for eksempel kjøtt eller kylling.

Kyllingsalat med vannmelon

Hva er vel bedre enn en frisk salat i sommervarmen – her med leskende vannmelon.

Sashimisalat

Krispy laksebiter, avocadobiter og mangosødme med et snev salt soya servert i salatblad. Dette er en smakseksplosjon er ypperlig fingermat som kan serveres som forrett, til tapas eller middag.

Grillet nektarinsalat

Bland frisk salat med grillet frukt. Det gir friskhet og sødme til både kjøtt og fisk.

Fargerik kyllingsalat

En deilig kyllingsalat passer ikke bare å lage om sommeren. Ønsker du en lettere middag er dette et ypperlig valg

Blåbærsalat

Visste du at blåbær egner seg kjempegodt i salater? Det gir et friskt og søtt innslag som i denne oppskriften harmonerer godt med fenalår og fetaost.

Grillet hjertesalat

Hvis du topper hjertesalaten med en kremete kefirbasert dressing får du enkelt et godt grilltilbehør.

Het grillet paprikasalat

Litt hot, litt søt, litt crunchy. Denne salaten inneholder alt vi har lyst på til sommerens retter.

Squashsalat

La grillmaten få følge av en frisk squashsalat i år.

Grillsalat med isberg

En god og lettvint salat som passer perfekt til grillmaten!

Eksotisk rekesalat med papaya og mango

En frisk og fruktig rekesalat med sprø crispisalat og eksotiske innslag av mango og papaya. Sitronsaft og olivenolje blir til en enkel og smakfull dressing, og hvis du føler for en forandring kan du erstatte sitron med lime og i tillegg tilsette litt revet ingefær. Pynt med friske urter som koriander, eller hva med litt sitronmelisse eller mynte?

Salat med asparges, laks og jordbær

Tre favoritter i en og samme salat, nemlig asparges, laks og jordbær. Crispisalaten gir sprøhet, jordbærene tilfører sødme, og en dressing med lime, chili og ingefær setter fart på smaksløkene. Grill laksen slik at den beholder en «rosa» kjerne og topp salaten med saftige biter. Dryss over basilikum og middagen er klar til servering!