Ingredienser
Ta en kulinarisk svipptur til det indiske kjøkken med denne varmende gryten full av smak!
Fremgangsmåte
-
Del agurken i små biter. Rør yoghurten glatt og bland den med agurk og finhakkede urter. Smak til med salt.
-
Bland krydderet til krydderblandingen.
-
Finhakk løk og hvitløk.
-
Ha litt olje i en jerngryte eller stekepanne. Stek strimlet kyllingfilet på middels varme og ta kyllingkjøttet ut av pannen. Stek løken myk, ha i hvitløk på slutten av steketiden. Tilsett krydderblandingen og tomatpuré. Rør godt og la det frese i 1 minutt. Hell over hakkede tomater, buljongterning og kokosmelk. Kok opp og la det småkoke i ca. 20 minutter, rør om av og til. Tilsett eventuelt chilikrydder og smak til med sukker, salt og pepper. Ha kyllingkjøttet i sausen og la det småkoke i 5 minutter.
-
Kok risen etter anvisning på pakken.
-
Server gryteretten med ris og yoghurtsaus, og gjerne hjemmebakte nanbrød til.
- Hjemmelaget nanbrød:
-
Smelt smør eller varm opp olje i en liten kjele. Hell i melk og rør yoghurten ut i melken. Varm blandingen opp til 37 °C.
-
Bland sammen mel, tørrgjær og salt. Tilsett væsken og kna deigen sammen (den skal være litt klissete, men grei å jobbe med). Elt deigen i 5 minutter, og la den heve i ca. 40 minutter.
-
Forvarm stekeovnen til 250 °C. Del deigen i enten to store eller fire mindre emner. Smør et stekebrett godt med olje, eller ha litt olje på bakepapiret. Bruk hendene til å presse deigemnene ut til avlange brød som er ca. 1½ cm tykke, og legg dem på brettet.
-
Stek brødene i ovnen i ca. 10–15 minutter. Følg med, og ta ut brødene når de er gyllenbrune på toppen.