Kyllingform med potetgalette

Kyllingform med potetgalette

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Ja takk til en varmende kyllingform på kjølige høstdager! Potetgalette, som også kalles «Pommes Anna», er en fransk klassiker og fungerer ypperlig som tilbehør til denne retten.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Start med å lage potetgalette: Smelt smøret og bland det med rosmarin, finhakket hvitløk, salt og pepper. Pensle innsiden av en rund paiform med smørblandingen.
Kutt potetene i tynne skiver, bruk gjerne en ostehøvel. Legg potetskivene i et tynt lag i formen, fra midten og utover, som en blomst. Pensle potetene med smørblandingen før du legger på et nytt lag med poteter. Gjenta prosessen til potetene er brukt opp. Pensle med resten av smørblandingen.
Stek potetgaletten på midterste rille i stekeovnen i ca. 60 minutter, til potetene er gjennomstekt og overflaten er sprø og gyllen
Del brokkolien i små buketter, kok den i lettsaltet vann i 3 minutter og sil fra vannet.
Kutt baconskivene i biter. Stek strimlet kyllingfilet og bacon i en middels varm stekepanne med olivenolje, vend ofte på kjøttet. Tilsett crème fraîche og la det småkoke uten lokk i ca. 15 minutter.
Smelt smør på middels temperatur i en panne. Rør i hvetemel og tilsett deretter litt og litt melk mens du rører. Ha i revet ost og rør til osten har smeltet. Tilsett kyllingblandingen og brokkoli, og smak til med salt og pepper. Hell blandingen over i en smurt ildfast form.
Riv brødskivene i mindre biter. Bland brødet med presset hvitløk og raspet sitronskall. Dryss brødblandingen over den ildfaste formen, og topp med raspet parmesan. Stek retten i stekeovnen, på samme rille som potetgaletten, i ca. 30 minutter, til brødet er sprøtt og parmesanen har smeltet.
Server kyllingretten med potetgalette til.