Kyllingsalat med couscous

Kyllingsalat med couscous

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Denne fargerike kyllingsalaten med couscous er ikke bare sunn, den smaker også nydelig og metter godt!

Fremgangsmåte

Kok couscous etter anvisning på pakken. Rens blomkålen og del den i små buketter. Del granateplet i to på tvers, og bank ut kjernene over en bolle. Ta bort det som eventuelt har fulgt med av den hvite hinnen og ta vare på den resterende saften fra granateplet.
Ha strimlet kyllingfilet i en varm stekepanne med i nøytral olje. Krydre med salt og pepper og stek til kyllingkjøttet er gyllent og gjennomstekt. Ha i blomkålen og stek den sammen med kyllingen i ca. 2 minutter.
Snitt rødløken i tynne skiver og mariner den i saften fra granateplet og litt salt.
Kjør hvitløk, sjalottløk og olivenolje til en glatt masse i en kjøkkenmaskin eller med en stavmikser.
Bland alle ingrediensene sammen og server salaten lun eller kald.

Tips:

Dersom du ikke har granateple kan du bruke et rødt eple i terninger eller friske bringebær i stedet. Rødløken kan marineres i litt eplejuice.