Pasta med hjemmelaget pesto

Pasta med hjemmelaget pesto

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Pasta er alltid godt – både til lunsj og middag. Denne kan serveres som en vegetarrett, eller med kylling eller laks.

Fremgangsmåte

Start med å lage pesto: Kjør hvitløk, spinat, basilikum og olivenolje i en blender eller med en stavmikser. Ha i pinjekjerner, salt og pepper og kjør til en jevn blanding. Tilsett deretter finrevet parmesan. Smak eventuelt til med litt finrevet sitronskall for ekstra friskhet.
Kok pastaen etter anvisning på pakken. Del brokkolien i små buketter og squash i fine skiver mens pastaen koker. Stek skivet kyllingfilet i olje i en varm stekepanne til de er gyllen og gjennomstekt. Stek grønnsakene raskt i en varm stekepanne, og krydre dem med litt salt og pepper.
Hell vannet av pastaen, rør inn pesto og topp med brokkoli, squash, kylling og friske cherrytomater.

Tips:

Server retten med litt ekstra parmesan og noen dråper olivenolje.