Kremet pasta med kylling, pesto og bacon

Kremet pasta med kylling, pesto og bacon

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

En deilig kyllingrett med smak av pesto og bacon – den blir raskt en favoritt i familien!

Fremgangsmåte

Kok opp pastavann. Skjær baconet i små biter. Tørk kyllingen med litt kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper.
Varm en stor stekepanne med litt olje. Sprøstek baconet og hell det over på en tallerken så lenge.
Stek kyllingen i samme panne, tilsett litt mer olje hvis nødvendig. Brun kyllingen godt på begge sider. Tilsett gjerne en god klatt med smør underveis i bruningen. Senk temperaturen og la kyllingen kose seg videre i cirka 10 minutter på lav varme, snu filetene et par ganger underveis. Løft kyllingen ut av pannen så lenge og la hvile mens du forbereder resten.
Fortsett med all den gode smaken og fettet som er i pannen, tilsett hvitløk og sjalottløk og la det frese over middels høy varme til løken blir myk og gyllen.
Kok pastaen «al dente». La ertene få koke med pastaen de siste par minuttene. Ta vare på 2 dl av kokevannet når du heller av pastaen. Ha fløten og 1 dl av pastavannet over i pannen med løken. Kok opp og la blandingen koke i 2 minutter, eller til den tykner noe. Rør inn pesto og parmesan, og smak til med salt og pepper.
Bland pastaen (og ertene) sammen med sausen og rør til sausen klistrer seg til pastaen, den skal bli saftig og delikat. Blir sausen for tykk kan du spe med litt av det resterende kokevannet. Virker den tynn vil den tykne etter hvert. Vend inn bacon og topp med kylling skåret i biter. Dryss over litt friske urter og server pastaen med det samme.