Ingredienser
Er du glad i kylling og smaken av karri og chili, er dette retten for deg. Denne suppen er nydelig på smak og holder deg mett lenge.
Fremgangsmåte
-
Start med å lage kyllingkraften: Skrell gulrot, løk og hvitløk. Del opp gulrøttene og løken, og finhakk hvitløken. Rens kyllinglårene for skinn og ben (men ikke kast det). Legg kyllingkjøttet til siden. Kok kyllingskinn og -ben, sammen med de oppkuttede grønnsakene i en stor kjele med vann. La det koke under lokk i en time, og sil kraften.
-
Skrell gulrot, løk og eplene, og del det i små terninger. Finhakk hvitløk og skjær selleri i små biter. Del chilien i to, skrap bort frøene, og finhakk.
-
Smelt margarin i en stor gryte. Fres grønnsakene, ertene, karripulver og paprikapulver. Hell over kyllingkraften, og tilsett crème fraîche, kremfløte og kyllingkjøtt. Bland det godt sammen. La suppen småkoke til den er gjennomvarm, i ca. 15 minutter. Smak eventuelt til med salt og pepper.
-
Server gjerne suppen med godt brød til.