Kylling-quesadillas med ananassalsa

Kylling-quesadillas med ananassalsa

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Quesadillas er en favoritt fra det meksikanske kjøkken. Her har vi fylt lefsene med kylling og servert retten i en perfekt kombinasjon med en forfriskende ananassalsa.

Fremgangsmåte

Finsnitt vårløk og skjær kyllingfiletene i strimler.
Stek kyllingen i olje i en varm stekepanne, tilsett tacokrydder etter anvisning på pakken. Kyllingen skal være gyllen og akkurat gjennomstekt.
Fordel kylling, mozarella og vårløk på den ene halvdelen av hver tortillalefse. Legg quesedillaen over i en middels varm og tørr stekepanne, og brett lefsen over til en halvsirkel. Stek den på begge sider til osten har smeltet og lefsen er gyllen.
Del hver quesadilla i to og server med ananassalsa til.
Ananassalsa
Vask og tørk paprikaen, og gni den inn i nøytral olje. Bak paprikaen hel i stekeovnen på 230 °C til skinnet begynner å bli brent (følg med, for dette kan gå fort). Snu paprikaen underveis slik at den blir jevnt stekt. Avkjøl paprikaen litt før du fjerner skinnet. Skjær paprika og ananas i små terninger, og finhakk vårløken og korianderbladene. Bland alt godt sammen i en bolle og hell over olivenolje. Tilsett limesaft og smak til med salt og pepper.

Tips:

Ananas kan byttes ut med mango, eller du kan blande ananas og mango.