Kyllingsnadder

Kyllingsnadder

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Her er tips til en nydelig kyllingsnadder-rett fra kjøpmann Egil Heien i Joker Egersund.

Fremgangsmåte

Rens og finhakk hvitløk og sjalottløk til sausen. Rens paprikaen og skjær den i små terninger.
Smelt smøret i en liten kasserolle og fres hvitløk, sjalottløk og paprika over middels varme til grønnsakene er helt bløte (men ikke stekt). Rør inn tomatpuré og mel. Visp inn kraft/buljong og fløte. Kok opp under omrøring og la sausen småputre.
Varm stekeovnen til 225 grader. Del potetene i to, eventuelt kan de deles i grove biter eller smale kløfter. Ha potetene over i en ildfast form og tilsett en god klunk olje, salt og kvernet pepper. Vend alt godt sammen og stek potetene midt i ovnen til de er gylne og møre, 20 – 25 minutter.
Skrell og skjær gulrøttene i tynne strimler eller smale bånd. Rens og del sukkertene i tre på langs. Kok opp 2 cm vann i en kasserolle. Tilsett en god klype salt og ha i smøret. Tilsett gulrøttene og smørdamp gulrøttene til de er knapt møre (cirka 1 minutt). Ha i sukkerertene og la det hel dampe/koke videre i 30 sekunder. Hell av eventuell væske som er igjen i kasserollen.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Stek strimlene raskt over høy varme i en blanding av olje og smør.
Smak sausen til med salt og pepper. Krydre med estragon og kjør gjerne sausen jevn med en stavmikser. Bland kyllingen med grønnsakene og server med stekte poteter og fløtesaus. Dryss over hakket persille.

Tips:

Bruk ferdigkuttede grønnsaker hvis du har dårlig tid!