Fargerik kyllingsalat

Fargerik kyllingsalat

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

En deilig kyllingsalat passer ikke bare å lage om sommeren. Ønsker du en lettere middag er dette et ypperlig valg

Fremgangsmåte

Tilberedning på grill: Pensle kyllingfiletene med litt olje og krydre med salt og pepper. Grill filetene over høy varme på begge sider. Flytt kyllingen over på en kjøligere del av grillen, og grill videre i 10–12 minutter, til kyllingen er gjennomstekt.
Tilberedning i ovn: Varm stekepannen med olje eller smør og brun kyllingen. Stek fileten på begge sider før du legger kjøttet i en ildfast form. Stek videre i ovn på 200 °C i ca. 15 minutter. Pass på at kjøttet er gjennomstekt og får hvile i minst 5 minutter før servering.
Pass på at kjøttet er gjennomstekt og får hvile i minst 5 minutter før servering.
Rens og riv crispisalaten i små biter. Del tomatene i to, skjær agurken i jevne biter og finsnitt eller finhakk løken. Grovhakk de soltørkede tomatene.
Visp sammen olje (bruker du soltørkede tomater i olje, kan du gjerne bruke den oljen i dressingen) og eddik. Smak til med salt og pepper.
Fordel salat, tomater, agurk, løk og soltørkede tomater utover et passende fat. Topp med grillet kyllingfilet skåret i skiver, fetaost og basilikum. Drypp over dressingen og server.

Tips:

Lag en enkel rømmedressing til salaten. Rør 2 dl rømme sammen med en båt finhakket hvitløk, noen dråper sitronsaft og hakket gressløk. Smak til dressingen med salt og pepper.