Hjemmelagde tortillalefser fylt med kylling

Hjemmelagde tortillalefser fylt med kylling

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Gjør litt ekstra ut av fredagstacoen! Hjemmelagde tortillalefser fylt med saftig kylling, guacamole og salsa laget fra bunnen av imponerer både familie og venner.

Fremgangsmåte

Salsa:
Bland alle ingrediensene til tortillalefser sammen til en smidig deig. Deigen må ikke bli for hard. Legg et kjøkkenhåndkle og plastfolie over bollen. La deigen hvile på kjøkkenbenken i 20 minutter.
Del deigen i 12 like store emner. Form emnene til boller og klem dem litt flate. La de hvile i 10 minutter på benken under et kjøkkenhåndkle med plastfolie over.
Kjevle "bollene" ut til runde leiver med tykkelse som pannekaker. Lefsene skal være på størrelse med stekepannen din. Tips: Syns du det er vanskelig å kjevle ut helt runde tortillalefser? Kjevle ut deigen noe og bruk deretter en tallerken i passe størrelse til å skjære rundt. Da blir også alle lefsene like store.
Stek tortillalefser i en tørr stekepanne på middels til sterk varme. Når du ser at tortillaene blåser seg opp (bobler), snu dem og stek dem på andre siden. Tips: Legg de ferdig stekte tortillaene oppå hverandre innpakket et kjøkkenhåndkle for å unngå at de blir tørre. Spiser du ikke opp alle med en gang kan de fryses.
Lag guacamole. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Mos avokado med en gaffel og press over litt sitronsaft/limesaft. Tips: Vær forsiktig når du gjør dette. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje.
Del tomat i to og fjern frøene med en teskje. Skjær halve tomater i små terninger. Bland tomat og most avokado med hvitløk, chili og koriander. Smak eventuelt til med salt og pepper. Dekk til og sett kremen kaldt til den skal brukes. Tips: Legg avokadosteinen i guacamolen, da vil den holde på sin friske, grønne farge.
Lag salsa. Del tomat i to og fjern frøene med en teskje. Skjær halve tomater i mindre biter. Skjær agurk, paprika og ananas i mindre biter. Bland inn basilikum, limesaft og olje og sett salsaen kaldt til den skal brukes. Tips: Smaksett gjerne salsaen med ulike krydder som; kajennepepper, chilipulver, jalapenes, salt og pepper.
Skjær kyllingfilet i strimler. Brun strimlene i flere omganger på høy varme i en stekepanne med olje. Ha de stekte strimlene tilbake i stekepannen og tilsett tacokrydder. Hell på vann, og la det trekke ca. 2 minutter. Fyll tortillalefser med salat, saftig kylling, salsa. Server med guacamole og rømme.