Kylling tikka masala på grill

Kylling tikka masala på grill

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Tikka masala med raita og nanbrød krydrer opp hverdagen. Mariner kyllingen og legg den på grillen for ekstra god smak og et sommerlig preg.

Fremgangsmåte

Skjær kyllingfiletene i to på langs slik at du får fire flate fileter. Legg filetene i en bolle og tilsett nøytral olje, salt og 5 ss tikka masala-saus. Dekk til med folie og la det marinere på kjøkkenbenken i en halvtime, eller i kjøleskapet over natten.
Lag raita: Hakk agurken i små biter. Dryss over litt salt og la det trekke i 5 minutter før du klemmer ut vannet fra agurken. Bland agurken med yoghurt og tilsett finhakket vårløk og mynte. Smak til med salt.
Kok risen etter anvisning på pakken.
Grill kyllingfiletene på høy varme til de er gjennomstekt og har fine grillstriper. Kyllingen kan eventuelt stekes i en stekepanne med olje, eller på høy varme i stekeovn med grillfunksjon for å få samme effekt.
Varm opp resten av sausen og tilbered nanbrød etter anvisning på pakken.
Server grillet kylling tikka masala med ris, raita og nanbrød til.
Er der rester igjen kan du lage Stekt ris med kylling og brokkoli.