Kyllingvinger med rødslaw

Kyllingvinger med rødslaw

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Server et sunt og velsmakende kosemåltid for hele familien. Kyllingvinger med hjemmelaget tomatsaus og coleslaw av rødkål er verdt å teste!

Fremgangsmåte

Start med å lage rødslaw. Snitt rødkålen i tynne strimler, bruk gjerne en ostehøvel. Skrell eplene og fjern kjernen. Skrell rødløken og gulrøttene. Kutt eple, rødløk, reddik og gulrot i tynne strimler. Bland majones, sennep, olinvenolje og eddik i en stor bolle. Ha i grønnsakstrimlene og rør godt.
Lag tomatsaus: Forvarm stekeovnen til 180 °C. Finrasp skallet og press ut saften fra appelsin, sitron og lime. Finhakk chilien. Bland sitrusskallet med chili og flaksalt, og fordel det utover et bakepapirkledd stekebrett. Stek det i ovnen i ca. 5 minutter til sitrusskallet og chilien har tørket, men pass på at det ikke svir seg. Bland sammen honning, sitrussaft, olivenolje og ketchup, og rør inn sitrus-saltet.
Varm kyllingvingene etter anvisning på pakken.
Server kyllingvingene med rødslaw og tomatsaus til.

Tips:

Kyllingvingene kan varmes på grill eller i aluminiumsfolie over bål. Lag tomatsausen og rødslaw hjemme og pakk med deg i lufttette bokser. Rødslawen blir enda bedre hvis den får stå i kjøleskapet og godgjøre seg. Lag den gjerne dagen før.