Soya og honningmarinert kylling med jordbær- og vannmelonsalat

Soya og honningmarinert kylling med jordbær- og vannmelonsalat

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Garantert en god smaksopplevelse som gir en herlig sommerstemning!

Fremgangsmåte

Lag marinade ved å vispe sammen honning, soyasaus, lime/sitronsaft, olje, hvitløk og ingefær. Ha kyllingen over i en passende brødpose og hell over marinaden. Klem mest mulig luft av posen før du knyter den igjen. La kyllingen marinere i kjøleskapet i minst 30 minutter, gjerne 4-6 timer – eller natten over.
Rens blomkålen og skjær den i minibuketter. Finsnitt rødløken.
Visp sammen majones, yoghurt, sukker og eddik. Juster smaken etter ønske, men dressingen skal være litt søt.
Bland dressingen sammen med blomkål og løk.
La salaten få stå og godgjøre seg en halvtimes tid. Dryss over hakkede urter og sprøstekt løk rett før servering.
Rens og del vannmelonen i jevne biter. Rens og del jordbærene i skiver eller båter.
Dryss salaten over i en passende bolle. Legg på melon og jordbær. Dryss over en klype salt, litt kvernet pepper, smuldret fetaost og friske urter. Topp med god klunk olivenolje og noen rause dråper balsamico.
Ta kyllingen ut av marinaden og grill filetene over høy varme i 3-4 minutter på hver side, eller til de har fått fin farge (husk at det er honning i marinaden som gjør at de lettere kan svi seg). Flytt kyllingen over på en kjøligere del av grillen og la de kose seg der til kyllingen akkurat er gjennomstekt, cirka 8 minutter. Dryss over litt kvernet sort pepper og hakket persille før servering.