Ingredienser
Garantert en god smaksopplevelse som gir en herlig sommerstemning!
Fremgangsmåte
-
Lag marinade ved å vispe sammen honning, soyasaus, lime/sitronsaft, olje, hvitløk og ingefær. Ha kyllingen over i en passende brødpose og hell over marinaden. Klem mest mulig luft av posen før du knyter den igjen. La kyllingen marinere i kjøleskapet i minst 30 minutter, gjerne 4-6 timer – eller natten over.
-
Rens blomkålen og skjær den i minibuketter. Finsnitt rødløken.
-
Visp sammen majones, yoghurt, sukker og eddik. Juster smaken etter ønske, men dressingen skal være litt søt.
-
Bland dressingen sammen med blomkål og løk.
-
La salaten få stå og godgjøre seg en halvtimes tid. Dryss over hakkede urter og sprøstekt løk rett før servering.
-
Rens og del vannmelonen i jevne biter. Rens og del jordbærene i skiver eller båter.
-
Dryss salaten over i en passende bolle. Legg på melon og jordbær. Dryss over en klype salt, litt kvernet pepper, smuldret fetaost og friske urter. Topp med god klunk olivenolje og noen rause dråper balsamico.
-
Ta kyllingen ut av marinaden og grill filetene over høy varme i 3-4 minutter på hver side, eller til de har fått fin farge (husk at det er honning i marinaden som gjør at de lettere kan svi seg). Flytt kyllingen over på en kjøligere del av grillen og la de kose seg der til kyllingen akkurat er gjennomstekt, cirka 8 minutter. Dryss over litt kvernet sort pepper og hakket persille før servering.