Lime- og chilimarinerte kyllingspyd med sprø salat

Lime- og chilimarinerte kyllingspyd med sprø salat

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Grillspyd er en sikker vinner, og kan tilpasses både liten og stor!

Fremgangsmåte

Skjær hvert overlår i 4-6 jevnstore biter. Finhakk hvitløk og chili og bland det sammen med olje, limeskall, limesaft, honning og en god klype salt. Legg kyllingen over i en passende brødpose og tilsett marinaden. Klem mest mulig luft ut av posen før du knyter den sammen. Mariner kyllingen i kjøleskapet i minst 1 time, gjerne 4-6 timer – eller natten over.
Bruker du trepinner husk å bløtlegge grillspydene før bruk (for å unngå at de tar fyr på grillen). Ta kyllingen ut av marinaden og tre kyllingbitene på spydene. Grill kyllingspydene over middels høy til høy varme i cirka 10 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Snu ofte på spydene slik at de blir jevnt grillet.
Rens og del salaten i grove kløfter. Skyll salaten i kaldt vann og la den få renne godt av seg på et kjøkkenklede (klapp den tørr).
Smelt smøret i en stekepanne og stek brødsmulene gylne og sprø under omrøring. Tilsett hvitløken underveis i stekingen. Hell de sprøstekte smulene over på en tallerken så lenge.
Visp sammen rømme, sitron og finhakket gressløk. Smak dressingen til med salt og pepper.
Legg salatkløftene over på en passende tallerken. Topp med dressing, smuler og ekstra gressløk. Server marinert og grillet kylling med grillet ananas og sprø salat. Som ekstra tilbehør er det godt med BBQ saus, potetsalat og grillet lime eller sitron til å presse over kyllingen.
Hvis du vil ha et større utvalg av kjøtt og tilbehør eller får gjester på besøk, kan du tilsette BBQ-marinert kyllingfilet med grillet ananas på menyen.