Colamarinert kyllingfilet

Colamarinert kyllingfilet

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Denne colamarinaden gjør kyllingfileten utrolig god og saftig! Serveres med cola-glace, grillet vårløk, knuste poteter og rømmedressing for et komplett og smakfullt måltid.

Fremgangsmåte

Rør sammen cola, soyasaus, chilisaus, ingefær og hvitløk til en marinade. Legg kyllingen i marinaden og la det marinere minst 1 time i kjøleskapet, gjerne over natten.
Bland alle ingrediensene til cola-glacen i en liten kasserolle. Kok opp og la det småputre til blandingen har tyknet. Rør litt underveis så det ikke fester seg i bunnen, spesielt mot slutten av koketiden.
Visp sammen majones og rømme til dressingen. Tilsett sennep og finhakket hvitløk og smak dressingen til med sitronsaft, salt og pepper. Bland til slutt inn hakket gressløk.
Kok potetene med skallet på til de er møre. Avkjøl potetene når de er ferdig kokt.
Ta kyllingfiletene ut av marinaden og klapp dem lett med kjøkkenpapir. Pensle filetene med litt olje og krydre med salt og pepper. Grill filetene på begge sider over høy varme. Flytt kyllingen over på en kjøligere del av grillen og grill videre i 10–12 minutter til kyllingen er gjennomstekt.
Legg de kokte potetene på et stekebrett. Bruk en liten kjele eller lignende til å forsiktig presse potetene flate. Pensle potetene med litt olje og grill dem til de er gylne og sprø i kantene. Legg potetene over på et passende fat. Dryss over litt salt og pepper og topp med rømmedressing
Rens vårløken og vend den i noen dråper olje. Grill vårløken raskt over høy varme og dryss over en klype salt.
Server grillet colamarinert kylling med cola-glace, vårløk og knuste poteter til.

Tips:

Colamarinaden og -glacen kan også brukes til  andre kjøttretter.