Kyllingsatay med peanøttsaus, mango- og agurksalat

Kyllingsatay med peanøttsaus, mango- og agurksalat

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Denne kyllingsatayen er helt fantastisk på smak! Peanøttsausen er både marinaden til kjøttet og skal serveres med retten. Frisk og godt blir det sammen med en mango- og agurksalat.

Fremgangsmåte

Kjør alle ingrediensene til sausen sammen i en hurtigmikser, til en tykk og jevn saus. Juster konsistensen med varmt vann.
Bland kyllingen med 1/3 av sausen og la den marinere i minst en times tid i kjøleskapet.
Kok opp eddik, vann, sukker og ingefær til salaten. Rør til sukkeret er oppløst og avkjøl laken. Finsnitt chilien og rist vekk det meste av frøene. Skjær løken i tynne skiver. Del agurken på langs. Skrap vekk den bløte kjernen med en teskje, og skjær agurken i jevne biter. Rens og skjær mangoen i jevne biter. Bland laken sammen med chili, løk, agurk og mango.
Pensle eller gni kyllingen med litt olje og grill over middels høy til høy varme i 12-15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Snu kyllingstykkene underveis slik at de blir jevnt grillet.
Varm resten av sausen i en kasserolle og server sausen ved siden av.
Dryss over peanøtter, litt chili, mynte og koriander ved servering.

Tips:

Som ekstra tilbehør passer det fint med kokt ris.