Ingredienser
Denne kyllingsatayen er helt fantastisk på smak! Peanøttsausen er både marinaden til kjøttet og skal serveres med retten. Frisk og godt blir det sammen med en mango- og agurksalat.
Fremgangsmåte
-
Kjør alle ingrediensene til sausen sammen i en hurtigmikser, til en tykk og jevn saus. Juster konsistensen med varmt vann.
-
Bland kyllingen med 1/3 av sausen og la den marinere i minst en times tid i kjøleskapet.
-
Kok opp eddik, vann, sukker og ingefær til salaten. Rør til sukkeret er oppløst og avkjøl laken. Finsnitt chilien og rist vekk det meste av frøene. Skjær løken i tynne skiver. Del agurken på langs. Skrap vekk den bløte kjernen med en teskje, og skjær agurken i jevne biter. Rens og skjær mangoen i jevne biter. Bland laken sammen med chili, løk, agurk og mango.
-
Pensle eller gni kyllingen med litt olje og grill over middels høy til høy varme i 12-15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Snu kyllingstykkene underveis slik at de blir jevnt grillet.
-
Varm resten av sausen i en kasserolle og server sausen ved siden av.
-
Dryss over peanøtter, litt chili, mynte og koriander ved servering.