Ingredienser
Spyd er lett å grille og kjempegodt! Med rissalat og tomat- og ingefærmarmelade blir det er spennende sommermåltid!
Fremgangsmåte
-
Rens og finhakk sjalottløken. Fjern stilken på tomatene og skjær tomatene i små biter.
-
Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle eller stekepanne. Fres sjalottløk, ingefær, chili og garam masala. La det frese godt i et par minutter under omrøring. Tilsett tomatene og fres videre til tomatene begynner å gå i oppløsning. Tilsett sukker og vann. La blandingen småkoke over middels varme i ca. 20 minutter til blandingen tykner. Smak til med limesaft og en klype salt. Avkjøl og rør til slutt inn hakket koriander eller persille.
-
Rens vårløken til rissalaten, gni den inn med litt olje og grill vårløken raskt over høy varme til den blir knapt mør. Skjær vekk skallet på ananasen og grill skivene på begge sider til ananasen får god farge og blir «karamellisert». Skjær vårløk og ananas i biter. Bland det sammen med risen, tilsett hakkede urter og smak til med noen dråper soyasaus og limesaft. Dryss til slutt over sprøstekt løk.
-
Grill kyllingspydene raskt over høy varme i ca. 8 minutter. Snu spydene flere ganger underveis så de blir jevnt grillet.
-
Server kyllingspydene med rissalat og tomatmarmelade.
-
NB! Bruker du trepinner husk å bløtlegge grillspydene før bruk (for å unngå at de tar fyr på grillen).