Ingredienser
En smakfull kombinasjon av saftig kyllingfilet og grillet ananas, som tilfører en søt og frisk smak til retten.
Fremgangsmåte
-
Del kyllingfiletene i to på langs. Visp sammen BBQ saus, olje, hvitløk, soyasaus, paprikapulver, 1 ts salt og 0,5 ts kvernet sort pepper. Ha kyllingen over i en passende brødpose og tilsett marinaden. Klem mest mulig luft ut av posen før du knyter den sammen. Mariner kyllingen i kjøleskapet i minst 1 time, gjerne 4-6 timer – eller natten over.
-
Ta kyllingen ut av marinaden og grill filetene over høy varme i cirka 3 minutter på hver side.
- Grillet ananas med chilisalt:
-
Fjern toppen på ananasen (eller la den sitte på hvis den er pen). Del ananasen i 8 jevne båter og skjær vekk den harde/trevlete stammen i midten. Pensle snittflaten med litt olje og grill ananasen over høy varme til den er gyllen (karamellisert) og mør.
-
Bland sammen chili og limeskall sammen med saltet, og dryss saltet over ananasen før servering.
-
Hvis du vil ha et større utvalg av kjøtt og tilbehør eller får gjester på besøk, kan du tilsette Lime- og chilimarinerte kyllingspyd med sprø salat på menyen.